torsdag 2. juli 2020

Samle regnvann

Antakelig et prosjekt som kan tjenes inn på 4-5år, men litt interessant for det. Jeg tenker da på å samle opp regnvann , for å kunne bruke det til hagevanning. Cisterner i hardplast for oppsamling av regnvann. Jeg har sett etter en vanntank beregnet på å samle regnvann.


Er det noen som kjenner til hvor dette selges?

Har sett dette på hagesenter i Englan men aldri her i. Nå er det blitt kjent at den brukbare vannet på planeten vår blir stadig knappere, har fornuftig bruk av vann blir svært viktig. En av de steder hvor vi har. Oppsamling av regnvann reduserer vannregningen mens spare vann. Bortsett fra vanning med vann fra springen, som kan være svært kostbart i det lange løp, er det et billigere alternativ: samle regnvann og bruk det på en.


Det finnes mange flotte ikke-drikking bruker for. Nye ideer for å samle regnvann Slå på kranen, og rent vann kommer ut.

Dette er normen for millioner av mennesker, selv om det er mange mennesker i ulike deler av. En downspout er det vertikale rør som er koblet til enden av en renne på et hus. Dette røret er noen ganger kalt en leder, og det bærer regnvann fra takrenner til. Aldri tidligere har så mange brasilianere vært rammet av en verre tørke. Vannreservene er nå på nullpunktet og folk må samle de få dråpene med.


En regnvann avleder er et system som brukes til å samle opp regnvann. Per gikk rett på dunken i dag. Den sto på låvebroa til Krukkegården og var akkurat slik vi hadde ønsket oss i lett metall og nøytral farge. Nå som det regner så inne i h. Jeg skal jo fylle opp ny sump her - vil det være bedre å bruke regnvann som utgangspunkt istedet for.


Har hageskuret en takrenne, er det fornuftig å samle regnvann her. Et tankanlegg er en alternativ måte å få helårs vannforsyning til hytta. Vanligvis samles vannet i cisterner. Poenget med å samle vann må være å vare på det som ellers renner bort, og bruke av det når det ikke regner.


Anordning for innføring av vann til beholder.

Regnvann er det jo nok av til tider. Etlter lengre tids oppholdsvær vil det samle seg stØv, sot og kanskje fugleskitt på taket. I vår våt landet er ingen mangel på vann.


Selvfølgelig har alle hus rent drikkevann. Og vi kan alltid anta at vannet kommer fra springen. For mange anvendelser er. Samle opp regnvann til vanning av blomster og planter.


Du kan faktisk utnytte vannet som pøser ned fra himmelen på en grå regnværsdag: Ved å sette bøtter,. Et annet alternativ er å samle regnvann i sisterner (oppsamlingstank). Da vil vannet renne via taket og takrennen ned til en sisterne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.