torsdag 28. september 2017

Fiske åpen gruppe

Fiske åpen gruppe

Fartøy med adgang til å delta i fisket etter torsk i åpen gruppe kan fiske følgende kvanta torsk (tonn): Største lengde. Kystflåten som hovedsaklig fisker etter torsk, deles inn i to grupper. Begrepene åpen gruppe og lukket gruppe brukes. For å delta i åpne grupper er det tilstrekkelig at eier er ført på blad A. I tillegg kommer andre fiskeslag som hyse og sei med mer. Fritt fiske for åpen gruppe.


Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen har refordelt kvoter og gitt grønt lys til fritt fiske for båter i åpen gruppe. På bakgrunn av den økte interessen for deltakelse i åpen gruppe , må det tilføres økt kvantum til denne flåtegruppen som sikrer helårsdrevne fartøy i åpen. Norges Kystfiskarlag arbeider for at ressursene i havet skal gi arbeid og inntekt til flest mulig langs kysten.


Stopp i fisket etter leppefisk på kyststrekningen fra og med Rogaland fylke til 62°N. Taskekrabbe, kongekrabbe, hummer,. For å få fiske i gruppe I må en kunne vise til tidligere aktivitet i fiskeriene. Tabell 2: Fiske i åpen gruppe År Ant. Fisker Tor Arne Stensen er kritisk til at så mange slipper til i åpen gruppe.


Fiske åpen gruppe

Kvotenedgangen i åpen gruppe blir ikke like stor som fryktet. For kystflåtens del videreføres ordningen med garanterte fartøykvoter. Hei, Skal starte i åpen gruppe i Trondheimsfjorden - torsk og sei. Trenger en båt som ikke koster skjorta, er kjapp og tåler det meste av sjø som fjorden har å. Fiskere i åpen gruppe har adskillig mindre kvote å fiske på enn de i lukket gruppe. Fiskeri- og kystdepartementet følger opp overenskomsten med Sametinget om innstillingen fra.


Det er kjempe populært å være fisker i åpen gruppe. Derfor vil stadig flere inn i gruppa. Man trenger ikke å kjøpe dyre kvoter for å være med å fiske i. Fartøy i åpen og lukket gruppe som fisker etter torsk nord for 62°N har blitt tildelt maksimalkvoter med garanterte kvoter i bunn. For alle uttlate fiskeripolitiske mål, er åpen gruppe den som virker absolutt mest treffsikkert.


Alt som fanges i åpen gruppe leveres, som dagfanget fersk fisk til landanlegg langs kysten. Tor-Bjarne Stabell ved Tobø Fisk Havøysund var klar i sin melding til Råfisklagets styre når de denne uken besøkte flere bedrifter i Finnmark. Kvotetillegg på leppefisk i lukket gruppe.


Fiskeridirektøren har besluttet å øke kvoten for fartøy som deltar i lukket gruppe i fiske. For aktive i gruppe ( åpen gruppe ) gjelder at disse kan fiske etter torsk og sei det de lyster ut året. Også her er det ingen maksimalkvote pr. Fartøy som har adgang til å delta i fisket etter sei i åpen gruppe , kan fiske sei uten kvotebegrensning.


Fiske åpen gruppe

Hvert fartøy har en garantert kvote på tonn. Fartøy under 11-meter har anledning å fiske i åpen gruppe. Disse kunne riktignok fortsette å fiske i såkalt åpen gruppe , men her er totalkvoten langt lavere og deltagerne fisker gjerne til kvoten tar slutt.


Man kan søke om deltakeradgang selv. Fiskeridirektoratet har, utfra kravene i forskriften, utarbeidet en foreløpig liste over fartøy som kan delta i lukket gruppe. Som hovedregel finansierer vi ikke prosjekt innen åpen gruppe.


Fiske åpen gruppe

For større prosjekter deles finansieringen vanligvis mellom Innovasjon Norge og din bankforbindelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.