onsdag 21. oktober 2020

Speltrundstykker

Til helgefrokosten koser vi oss ofte med hjemmebakte rundstykker, som for eksempel disse speltrundstykkene. Rundstykker er noe av det jeg syns er greit å ha i fryseboksen. Greit å ty til når man enten får uventet besøk eller har gått tom for brø eller når brødet. Speltrundstykker er sunn og grov gjærbakst av speltmel, grov spelt, appelsinjuice og salt. De smaker god som tilbehør til middag eller sandwich til lunsj.


Perfekt til søndagsfrokosten!

Bruk minutter å røre sammen en deig om kvelden og server nystekte, eltefrie speltrundstykker på en halvtime neste morgen! Oppskriften og fremgangsmåten finner. Mål opp melet og salt i en bakebolle eller i miksebollen.


Ha i sirup, salt og god olivenolje. Varm melk og vann til rundt grader og rør inn gjæren. Eltefrie speltrundstykker med gulrot og gresskarkjerner. Det har blitt en slags tradisjon å lage eltefrie rundstykker i helgene her i hus.


Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode rundstykker.

Hvert år selges tusenvis av rundstykker over disken i det. Hvorfor ikke ta en litt sunnere vri på rundstykkene? Slik lager du speltrundstykker.


Disse luftige speltrundstykkene er grove i følge brødkala-kalkulatoren på Brød og korn sine sider. Grovt speltbrød er et saftig, sunt og godt brød med spelt og frø, uten hvetemel. Passer fint i matpakken og til lunsj når du skal holde deg mett lenge.


Jeg var derimot begeistret over at jeg. En ny rundstykkeoppskrift her på bloggen! Kan aldri bli for mange av dem, kan det vel? Dagens oppskrift er av det helt fine slaget. Bare hvitt hvetemel, vann, gjær.


Sesamfrø Smelt smør og la det avkjøles på benken. Spis frokost og lunsj med ekstra god samvittighet med oppskrift på disse grove rundstykkene. Kulturmjølk gjør at rundstykker og annen bakst blir ekstra saftig og god. Dette er en super oppskrift på rundstykker du kommer til å bli veldig glad i! Våre grove speltrundstykker er bakt på samme oppskrift som Grovt Speltbrø bare i en mindre utgave.


Det er mandag, det er oktober, det er stille. I min tilværelse som nybakt trebarnsmor, er mandag den nye fredagen.

Vi blir aldri lei duften av nystekte rundstykker i dette huset, og jeg tror Max og Leo begynner å bli rimelig bortskjemte med all den bakingen min. Jeg har prøvd meg litt fram med speltmel i det siste, og disse grove rundstykkene er kjempegode. Appelsinjuice gir dem det lille ekstra sammen med steinmalt speltmel.


Luftige speltrundstykker Klining av lefser Blodpudding Instagram. Lyst på glutenfrie rundstykker? Prøv deg frem og lag din egen favorittoppskrift ved å forsøke ulike naturlig glutenfrie melslag, frø og nøtter.


Hatting produser rundstykker, pølse- og hamburgerbrød med kvalitet i verdensklasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.