fredag 25. september 2020

Surdeigsbrød

Rug og surdeig har et spesielt godt forhold til hverandre siden det er bare surdeig som kan heve et brød bakt med rugmel. Fordi surdeig bruker lengre tid på å. Grovt surdeigsbrød av grov hvete og rug har surdeig som hever brødet naturlig over lang tid. Det gir smakfullt og sunne brø og du slipper å tilsette gjær.


Når du først får lagd deg en surdeigsstarter, kommer du til å bli hekta!

Det er ikke noe hokus-pokus å lage surdeigsbrød. Lag din egen surdeigstarter og bak surdeigsbrød som er minst like godt som butikkens! Surdeigsbrød smaker bedre og holder deg mett lengre enn vanlig brød. Lær hvordan du baker med surdeig – og få oppskriften på Oslos beste surdeigsbrød ! Den gangen vi jaktet og sanket egen mat, ble nok både korn, belgfrukter, nøtter og frø bløtlagt, spiret og fermentert. Forfedrene våre hadde erfart at de fikk.


Se hvordan et nydelig surdeigsbrød blir til. Det eneste du trenger er litt planlegging, så går alt smertefritt.

Lite ante jeg at jeg skulle bli forært en. Jeg har så smått begynt å eksperimentere med surdeig og det har vært både frustrerende og spennende. Frustrerende fordi surdeigsoppskriften i. Sverre Sætre viser deg hvordan du med litt tålmodighet og omsorgsfølelse kan lage ditt eget surdeigsbrød. Vettu, jeg har bakt surdeigsbrød ! Fiiiiine, luftige brød som gjør kroppen glad! Jeg har lenge lest og hatt lyst til å prøve å bake disse.


Et enkelt surdeigsbrød , det er ikke mulig! Kjenner du deg igjen i den setningen, og kanskje disse? Da minstemann skulle introduseres for brø leste jeg flere steder at surdeigsbrød er mildere for fordøyelsen enn annet brød. Syrnet brød er mer energirikt.


Hverdagsbrød med økologisk spelt - hvetens stamfar. Det sies at glutenet i de gamle speltsortene er sunnere og lettere å fordøye. Denne oppskriften gir store brød.


Dette kan kanskje virke som en oppskrift for spesielt interesserte, og på en måte så er det jo kanskje det. Men det er nok fordi mange ikke er klar over de gode.

Mye smak i surdeigsbrød. En av fordelene med surdeig er at den litt lengre heveprosessen gjør at deigen hever, selv uten mye fin hvete. For ikke å glemme smaken.


Har du en sensitiv mage og føler du reagerer på vanlig brø kan det hende surdeigsbrød av spelt er noe for deg. Noen ganger med nøtter eller andre smakstilsettinger, men. Jeg har gjort litt research på nettet for å finne ut mer om surdeig og hvordan man lager en starter og gode råd om surdeigsbrød generelt. VÅR METODE …bygger på andres metoder!


Særlig har vi lært mye av Chad Robertson fra Tartine Bakery og Martin Johansson fra litemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.