mandag 27. juli 2020

Råstekte poteter hellstrøm

Gyllenbrune tykke skiver av stekt potet smaker nydelig til all slags mat, eller sammen med en god dipp når du har lyst på noe enkelt og godt. Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i. Svinenakke med råstekte poteter og salsa verde, saftig og masse smak.


Perfekt til en god helgemiddag. Kilde: Eksportutvalget for fisk. Send handleliste på e-post. Forvarm stekeovnen til 2grader. Råstekte poteter passer til til nær sagt alle typer kjøtt og fisk.


Vask og skrell potetene før du skjærer dem i båter. Den enkleste måten å gjøre dette på. Du vet helt perfekte ovnsbakte poteter ? Vet du hvordan du skal få det til? Ingen skal komme her å si at poteter er kjedelig mat.


Med disse oppskriftene blir potetene feststemt tilbehør eller en festrett i seg selv. Poteter er alltid et naturlig tilbehør, men pannestekte poteter er så godt at de nesten er en liten rett i seg selv. En garantert favoritt til både store og små! Vask poteten godt og krydre med salt, pepper og masse hvitløk. Oppskrifter for råstekte poteter.


Enkel og grei variant av poteter. Passer til alle slags typer stekt kjøtt og pølser. Har lenge forsøkt å få til poteter i ovnen slik jeg ønsker, men har mislyktes – helt til nå! Helt absolutt genialt dette med å ikke ha på olje i starten! Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos på innsiden har du kommet til riktig sted.


Eller riktig blog for å være presis. Har du forsøkt å saltkoke eller saltbake potetene? Saltet bevarer fuktigheten og den gode smaken, og resultatet blir saftige og gode poteter.


Ovnsbakte småpoteter med maldonsalt. En bit og jeg ble hekta! Jeg har fått en aldri så liten crush på ovnsbakte poteter.


Selv om det egentlig ikke er så vanskelig, så tar det litt tid om du skal lage til mange. Skrei er allsidig og kan lages på så mange ulike måter. I denne oppskriften serverer du stekt skreifilet med rødvinssaus, ristet sopp og råstekte poteter. Er dette nye poteter trenger du ikke skrelle dem.


Passer som tilbehør til. Dette lager vi stadig vekk. Poteter er høstens beste tilbehør, men du kan også lage egne retter kun basert på potet. Se alle de gode oppskriftene på Lises blogg! Er du glad i fløtegratinerte poteter men ønsker en noe lettere variant?


Da er denne oppskriften på poteter i form noe for deg! Nå skal jeg ikke si et vondt ord om. Hasselbackpoteter er ovnsbakte poteter hvor potetene er skåret halvveis gjennom i tynne skiver garnert med smør, urter og et dryss av ost over potetene. Jeg syns at når folk skal legge ut noe så bør de vite hvordan det staves.


Saltkokte poteter smaker vidunderlig godt. Potetene passer som en smårett sammen med hjemmelaget aioli, tapas eller til stekte svinekoteletter. I reiseguiden Gode Adresser finner du restauranter, bistroer, kafeer og markeder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.