tirsdag 26. februar 2019

Plante trær i hagen

Plante trær i hagen

Når skal vi plante trær ? Drensvannet kan ledes bort fra plantehullet til overvannsrør eller helst til et lavere punkt i hagen der vannet ikke gjør skade og. Tenk deg nøye om før du planter en potensiell kjempe. Hvis du planter et større tre er det en god idé å gi det en stokk å støtte seg på det første årets inntil.


Trær gir hagen karakter og tak. Vi har små trær til små hager eller til å plante i krukker på balkongen, og større trær til deg som har mer plass. Gartnerstudentene på Vea viser hvordan det skal gjøres.


Små trær kan du også plante i krukke. Velger du vintergrønne trær i. Plenen binder sammen hagen og er ofte sentralt. Vintergrønne planter Vintergrønne busker, trær og hekkplanter gir hagen et vakkert og variert utseende.


Plante trær i hagen

Hva med blåveis, marianøkleblom eller blåbær i hagen ? Skogsbunn eller kanskje ei tyttebærtue? Det er fullt mulig å få norske planter til å trives i bed. Det er en del høye trær og hekker på tomten som skjuler for nordavinden. Tove er glad i planter som ikke liker å stå i solen hele dagen, og ved å plante trær.


Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Uansett hva, så er riktig pleie av trærne viktig. Vi veileder og gir råd til hvordan.


Hvis du ikke har plass i hagen til å plante et tre – plant i en krukke. Bare husk å bruke en stor nok krukke, så vil du ha glede av treet i mange år. De som ønsker å forskjønne hagen med bartrær og eviggrønne trær bør plante tidlig i september. For eviggrønne planter er det spesielt viktig å sørge for. Snille planter til hagen din;.


Det utkommer for tiden i to utgaver årlig, men har historisk sett hatt mellom tre og seks årlige utgivelser. Som jeg skrev om for litt siden måtte jeg dessverre sage ned og fjerne det ene fersken treet. Planter du midt i det, ødelegger du liksom flaten. Tenk nøye etter hvor du plasserer trær og busker, sier hun. En annen feil hun mener går igjen.


Plante trær i hagen

De rette plantene for bratte skråninger En velstelt skråning er ofte det som skal til for å gi hagen din det lille ekstra. Mange busker og trær i hagen inneholder frø som fuglene gjerne spiser. Uterommet trenger ikke være fargeløst og tomt, selv om vi nærmer oss kaldere tider.


Her er planter som er med på å skape liv i hagen , sommer som vinter. Men noen planter bør du være forsiktig med. Det er på høsten at busker og trær bør.


Det er mange ting du kan gjøre for å få en høstklar hage. Riktig beskjæring er viktig for å lykkes i hagen , og for mange planter , trær og busker er høsten tiden å gjøre det på. Hvilket klima har hagen din? Et tre og en plante blomstrer under ulike omstendigheter.


Første prioritet i vår hage er å plante hekk, busker og trær som rammer inn hagen og skaper ly for vær og vind. Vi har utarbeidet en liste over busker og trær. Tidligere i år skrev jeg om planting av et nytt Aprikostre her.


Dette er som de fleste andre frukttrær podet på en sterkere rot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.