torsdag 10. januar 2019

Kyllingkraft buljong

Her er Lars Barmens oppskrift. Fond eller buljong , hva er egentlig forskjellen? Er det ene bedre enn det andre? Enkel Kyllingkraft - steg for steg. Begynn med og bene kyllingen.


Del skroget i to eller flere deler, og fjern all innmat.

Legg skroget i kjelen og hell i kaldt. Hjemmelaget kyllingkraft. Lett KATEGORI: Middag, Supper, Fjærkre. Jacobs Utvalgte e_merket. Tusenvis av deilige og enkle matoppskrifter fra Norges største matnettsted klikk.


Kraft basert på kjøtt, fisk, fugl eller grønnsaker kan du lett koke selv. Her får du de gode tipsene og oppskriftene. Hvordan skal man egentlig bruke buljong , og hva er forskjellen på pulver, terninger, gelé og fond?


Tips til hvordan du bruker du buljong.

Jeg kjøper gjerne hel rå kylling istedenfor bryst og lår hver for seg. Buljong heter det når du koker kjøtt, bein, grønnsaker og krydderbukett. Buljong er gjerne rikere på smak og klarere nettopp fordi. Jeg prøvde meg på kyllingkraft også. Jeg lager alt fra supper, sauser, gryter, kraftbrød og buljong av kyllingkraft og annen kraft.


Heller hjemmelaget kraft enn buljong , både for smakens og helsens skyld! Jon slumper hver gang og det blir alltid godt. I mange tilfeller kan buljong være en grei erstatning. Rør ut buljongen i kokende vann etter forholdet som er anbefalt på pakken. Bytt gjerne ut noe av melken med kyllingkraft og eventuelt fløte alt ettersom.


Når man skal lage suppe fra bunnen av, starter man alltid med kraft eller buljong , enten den er hjemmelaget, ferdigkjøpt eller blandet av vann og buljongterninger. Skrell gulrøtter og løk. Surr løken i smøret og tilsett ingefæren.


Ha alle ingrediensene til suppen klart. Men hvor mye skal jeg bruke, når oppskriften sier liter. Kvaliteten på kraften er helt avgjørende for hvilket resultat du får på supper og sauser.


Alle gode restauranter har en kraftgryte gående døgnet rundt. La det småkoke til blomkålen er mør, tida vil variere etter størrelse – jo mindre biter, jo raskare går det. La det surre i et par minutter og tilsett deretter kyllingkraft (eventuelt buljong eller utblandet fond), gulrøtter og poteter.

Kyllingkraft og fiskekraft er enklere å lage i den forstand at det tar kortere tid enn feks storfekraft. Tilsett kyllingkraft (buljong ) med tomater (silte hermetiske tomater) og poteter i terninger. Mos det i matprosessor og hell det tilbake i kjelen. KYLLINGKRAFT MED EKSTRA UMAMI - Ramen chemistry. Nok en litt sær artikkel fra min side, men det er jo dette som er moro.


Foto: Kyllingkraft laget av kyllingføtter, krås og skrog fra Holthe. Du kjenner uttrykket, sausen er halve matopplevelsen! Ingredienser som naturlig kraft, meierismør, rømme, fløte, vin og hvitløk kan gi fantastiske sausopplevelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.