torsdag 11. oktober 2018

Fuktighet i rugemaskin

Då er egga kommen, dei skal inn i maskina i morgon. Hygrometeret viser uansett kva me gjer med. Jeg har nå akkurat avsluttet min første runde i rugemaskinen med vaktelegg.


Jeg har en Maino mps rugemaskin , hvor man ikke kan se noe fuktighet i det hele tatt. Luftfuktigheten de første dagene: ca -.

Fra dag og under klekking: ca - Motorruger er en rugemaskin med motor og vifte. Skaff en god rugemaskin. Rugemaskinen har mye å si for resultatet. Den MÅ ha stabil og riktig temperatur.


Blir det for store avvik,. Rett fuktighet for ruging. Jeg prøver dette for første gang og jeg har en janoelrugemaskin.

Men av diverse grunner kan det være mest praktisk å bruke ei rugemaskin. Egg fra svømmefugl krever høyere fuktighet enn hønseegg. Har man en rugemaskin der egga kun kan ligge på siden,.


For lav fuktighet , gjør at hallet blir hardt og kyllingen får problemer med å hakke seg ut. Skal du kjøpe rugemaskin ? Fortvil ikke, her er en kjapp guide til de viktigste tingene du må tenke over for å finne rett maskin for ditt bruk! Innebygget vifte sørger for jevn fordeling av luft og fuktighet i maskinen,. Les bruksanvisning hvilken temperatur og fuktighet du skal bruke.


Norges Billigste Priser? Temperatur for motorruger maskin er 3grader. Meget brukervennlig rugemaskin som selv regulerer fuktighet , temperatur og vending av egg.


Tast bare inn de ønskede verdier og maskinen klarer resten. Et rugeegg koster vanligvis rundt kroner, men da trenger du en rugemaskin til å gjøre jobben. For å slippe å ruge selv legges eggene i en rugemaskin , og voila! Temp og fuktighet har holdt seg stabil,.


Ellers ble det veldig lett for høy fuktighet , klarte seg nesten med en dråpe om gangen.

Det er en ganske rimelig rugemaskin ,. Har du ruget egg i rugemaskin før? Tør jeg spørre hva for en rugemaskin du har? Dette er en faktaside for hobbyfjærfe. Medlemmer innlegg 10.


Eggene legges inn i rugemaskinen. God rugemaskin med høy klekkeprosent for salg. Den har elektronisk visning av temperatur og fuktighet og en svært nøyaktig temperaturinnstilling. Vi satte på maskinen et par døgn i forveien for at temp og fuktighet skulle stabilisere seg. Når hønseegget er ruga i ca 8-dager, vil egget reise seg loddrett i vatnet.


Formålet med å tilføre fuktighet i maskinen er å forhindre overdreven uttørring av den naturlige fuktighet i egget. Raskt og enkelt - den mest populære online hjemmeside bygger i verden, uten reklame og du kan få ditt eget domenenavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.