torsdag 14. juni 2018

Mat i leirgryte

Prøv våre splitter nye matkasser! Grillmiddag, Tex-Mex eller Frukt? Leveres sammen med matkassen din! Velg den som passer deg best. Oppskrifter laget av landslagkokk.


Mat i leirgryte

Du bestiller på nettet 2. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Når man lager middag i leirgryte og har kraft man burde brukt opp, er det da lurest å tilsette kraften litt før gryten er ferdig, eller skal den tilsettes før man. Slik lager du mat i en leirgryte. Hvem som helst kan lage skikkelig god mat i en leirgryte. Du kan godt bruke av vanlig oppskrift på gryterett, og hive alt oppi samtidig, sette på lokket, skyve hele.


Jeg vet det med å sette den i vann og i kald ovn etterpå. Lise Finckenhagen serverer potetmos til lammeskankene. Hvis du ikke har leirgryte har hun råd for det også. Men merk at du ikke må sette tørr leirgryte i ovnen, da kan den sprekke.


Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Husk at du må legge leirgryten i vann. Lam er obligatorisk påskemat for mange.


Her i huset har vi kjøpt inn lammelår i skiver til påske, og jeg tenkte jeg ville prøve å tilberede dem i leirgryte for. AnonymBruker skrev: Man har ikke lov til å bryte fartsgrensen heller, men alle gjør det for det. Leirgryte egner seg meget godt til dette. Jeg elsker å lage mat i leirgryte (Römertopf), da maten steker seg selv og frigir tid til andre ting. Denne gangen står oksestek med lekre grønnsaker, gulrøtter.


Mat i leirgryte

Brødet trenger bare å heve én gang. Den andre hevingen skjer mens leirgryten kommer opp i riktig. ONE POT WONDER: Med denne går matlagingen lekende lett! Rømertopf er en super måte å lage denne middagen på. Det er bare å legge kjøtt og kål med salt og pepper lagvis i leirformen, sette den i. Legger rotgrønnsaker i biter nederst, noen sjampinjonger, littt squash.


Til denne retten trenger du den store størrelsen av leirgryte. Legg halvparten av grønnsakene i bunnen,. Kylling i leirgryte oppskrift med kalorier, allergener og pris. Elgstek i leirgryte oppskrift med kalorier, allergener og pris.


Mat i leirgryte

Elgkjøtt inneholder svært lite fett, og egner seg derfor utmerket til steking i leirgryte. Dette er langsom- mat (slow-food). Det blir en deilig duft i hele huset mens maten lages og den er ferdig i passe tid til middag. Har du helt ny gryte, les bruksanvisningen.


Jeg har et tidskjema til denne. Ildfast fat med lokk kan også brukes. Laget mat til bare personer i dag, men det er jo bare å fordoble oppskriften til 4. Stekeovn 2grader i minutter, men ikke sett på stekeovnen nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.