fredag 26. oktober 2018

Sous vide ytrefilet

Sous vide ytrefilet

Tilbered maten i en vakuumpose og oppdag en ny kulinarisk verden av smaker! Perfekt resultat hver gang! MatPrat hjelper deg på veien, lag fantastiske retter med ytrefilet av svin. Større fokus på resten av innholdet på tallerkenen må bli neste steg for en kokk som har 1 på sous vide ? Jakten på den perfekte saus? Sous Vide gjør at det er trygt å lage en medium-rare hamburger uten å bekymre seg for bakterier.


Sous vide ytrefilet

Usikker på hvor lenge du skal tilberede kjøtt sous vide ? Under finner du mine anbefalte tider. Ytrefilet : Temperatur: 5grader Tid: timer minutter. Nå er det mange som ikke har sous vide , så jeg har tatt med fremgangsmåte for tilberedning av indrefilet på tradisjonelt vis også. Selv om jeg var ganske tidlig ute med sous vide så har jo nå denne teknikken blitt allemannseie, noe som i teorien betyr at jeg bør gå videre til noe nytt.


Jeg synes svinefilet ofte kan bli litt tørt, selv indrefilet. Derfor har jeg tenkt at tilberedning i sous vide må være ypperlig for å få frem det aller beste i. På vei opp på hytta i Valdres sammen med moren min stoppet jeg på Villfisken hvor jeg blant annet kjøpte med meg en av mine favoritter, nemlig ytrefilet av elg. Okse ytrefilet i bit ca 4kg 57gr i timer. Sous vide tilberedning av mat har vært populært i et par år nå.


Jeg har ikke vært så interessert i det fordi jeg trodde det krevde dyrt utstyr. I Malvik finnes en hjortefarm, og der har jeg vært så heldig og få fatt i førsteklasses hjortekjøtt. Sous Vide tryller selv skosåler møre, og ytrefilet av svin blir perfekt etter en runde i vannbadet!


Rudolf trives som festens midtpunkt, og her har jeg brukt den som hovedrett i en fem-retters middag. Derfor er porsjonen noe mindre enn hva en normal hovedrett ville. Ha i vakuum pose og så i vannbad til rett tid og temperatur.


Når den er klar, ta ut av posen. Tid og temperatur Når man begynner med sous vide vil man fort finne ut at det hovedsakelig dreier seg om du variabler for å få et godt resultat: tid og temperatur. For noen uker siden kom jeg over en Sous Vide -maskin til halv pris og gikk på en liten smell der ☺ Jeg har prøvd litt forskjellig småtteri i den, med varierende.


Mat og drikke: Der jeg jobber bruker vi kun vannbad på mindre møre stykker, eller. Kalvytrefilet Sous Vide med potetmos, nykål, gulrot og reddik. Merk dog at sous vide er perfekt for å lage kjøtt og egg,. Min favoritt er ytrefilet eller hamburger som har ligget ca 1. Oppskrifter for sous vide oppskrifter.


Sous vide ytrefilet

Om du ikke har en sous vide maskin, kan en vanlig kasserolle benyttes. Jeg skal prøve ytrefilet , First Price i. Jeg gikk til anskaffelse av sous vide utstyr primært for å ha et redskap til å tilbrede mat til mange av gangen med. Metoden kalles ” Sous Vide ”. Selv har jeg en vakuum-maskin og Sousvide-sirkulator som sørger for stabil temperatur.


Dette er ikke vanlig på alle kjøkken,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.